Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

OLASZ
GASZTROTÚRÁK

15 gyors tésztarecept- Carbonara

Carbonara

A carbonara nevét a szénégetőktől kapta, a néphagyomány szerint ők készítették, ők ették. Ennélfogva nehéz elképzelni, hogy drága tejszínnel locsolták volna meg a tésztát. Könnyen elkészíthető, különleges spagetti.

Hozzávalók 4 főre:

50-60 dkg spagetti vagy rigatoni

15-20 dkg császárszalonna/tokaszalonna (előtte megkóstolni, hogy mennyire sós)

egy jó nagy marék pecorino reszelve

3-4 tojássárga

só, bors

Elkészítés:

Tokaszalonnát/császárszalonnát kisebb csíkokra vágjuk és kisütjük. Közben kifőzzük a tésztát sós vízben. Amíg a tészta fő, a tojások sárgáját (fejenként 1 tojássárga) villával kicsit felverjük, teszünk bele őrölt borsot és pecorino romanot, a tészta vizéből kiveszünk egy-két kanállal és azt is belekeverjük, addig adjunk hozzá főzővizet, amíg nem lesz krémes az állaga. Ha kifőtt a tészta, leszűrjük és hozzáadjuk a lepirított szalonnához a serpenyőben. Átforgatjuk és hozzáadjuk a tojássárgás krémet. Kicsit átforgatjuk, ha még igényli, egy kis félretett főzővízzel lehet krémesíteni. Pecorino sajttal megszórjuk és egy kis borsot tehetünk a tetejére.

MEGOSZTOM:_