OLASZ
GASZTROTÚRÁK

15 gyors tésztarecept- Padlizsános tészta

Az olasz konyha egyik kedvelt alapanyaga a padlizsán, változatos formában készítik el.

Ennek a padlizsános tésztának egy hosszabb verziója is, a neve pasta alla Norma, ott paradicsomszószba helyezik a sült padlizsándarabokat és a végén sós reszelt túró (ne a mi túrónkra gondolj 😉 ) kerül rá.

Én most egy gyorsabb verziót írok le:

Hozzávalók:

1 db közepes padlizsán

4-5 db paradicsom

1 cikk fokhagyma

olívaolaj, só, parmezán

A kockára vágott padlizsánt pár kanál olívaolajon egy cikk fokhagymával együtt megpirítunk pár perc alatt, ha már színt kapott, adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot.

Ezután sózzuk, majd hagyjuk egy kicsit összeszottyadni a paradicsomokat. Ha már puhák, szétnyomkodhatjuk a fakanállal.

Tegyük az időközben kifőzött, ízlés szerint választott rövid tésztára.

Tetejére parmezán kerül.

MEGOSZTOM:_