OLASZ
GASZTROTÚRÁK

15 gyors tésztarecept (több részletben feltöltve)

Összegyűjtöttünk pár olyan receptet, amelyek gyorsan elkészíthetők és népszerűek. Igyekszünk rendszeres időközönként feltölteni. De először is, kezdjük a legfontosabbal, a tésztafőzéssel.

Tésztafőzés: bő, sós vízben főzzük az olasz tésztát. OLAJ NEM kell bele! És nem is kell leöblíteni vízzel a kifőtt tésztát. Általában elmondható, hogy egy csomag tészta kb. 4 embernek elég (kivéve, ha tinikkel élsz, mert akkor 3 embernek se nagyon elég egy csomag). A spagettit pedig úgy tudjuk kimérni, hogy egy „O” betűt formázunk a hüvelyk-és mutatóujjunkból, az a spagetti mennyiség, ami ebbe belefér az egy embernek elég (elvileg).

Érdemes megnézni a csomagon található utasítást, és annyi ideig főzni. Az idő függ attól, hogy friss vagy száraz tésztáról van szó, valamint függ a tészta formájától is.

Ne főzzük szét a tésztát, nem kell teljesen puhának lennie. Az „al dente” kifejezés arra utal, hogy kívül már puha a tészta, de belül még megtartja az állagát, kicsit még kemény.

  • carbonara (szénégető) spagetti,
  • ragus tészta,
  • paradicsomos tészta,
  • cukkínis-darált húsos/baconös,
  • túrós-spenótos
  • babos
  • zöldborsós –sonkás-tejszínes
  • padlizsános
  • olajbogyós-paradicsomos
  • paradicsomos-tonhalas nyersen
  • paradicsomos-tonhalas főzött szósz
  • fokhagymás
  • gricia
  • cacio e pepe
  • pasta del maresciallo

az alábbi alapanyagok közül néhány felhasználásával:

parmezán, paradicsomszósz, fokhagyma, olívaolaj, tokaszalonna/császárszalonna, paradicsom/paradicsomszósz, tejszín, hagyma, sonka, fokhagyma, zöldborsó, darált hús (marha, marha/sertés), brokkoli, túró, spenót, olajbogyó, padlizsán, tonhal konzerv, cukkíni

Folytatjuk!

MEGOSZTOM:_