Összegyűjtöttünk pár olyan receptet, amelyek gyorsan elkészíthetők és népszerűek. Igyekszünk rendszeres időközönként feltölteni. De először is, kezdjük a legfontosabbal, a tésztafőzéssel.
Tésztafőzés: bő, sós vízben főzzük az olasz tésztát. OLAJ NEM kell bele! És nem is kell leöblíteni vízzel a kifőtt tésztát. Általában elmondható, hogy egy csomag tészta kb. 4 embernek elég (kivéve, ha tinikkel élsz, mert akkor 3 embernek se nagyon elég egy csomag). A spagettit pedig úgy tudjuk kimérni, hogy egy „O” betűt formázunk a hüvelyk-és mutatóujjunkból, az a spagetti mennyiség, ami ebbe belefér az egy embernek elég (elvileg).
Érdemes megnézni a csomagon található utasítást, és annyi ideig főzni. Az idő függ attól, hogy friss vagy száraz tésztáról van szó, valamint függ a tészta formájától is.
Ne főzzük szét a tésztát, nem kell teljesen puhának lennie. Az „al dente” kifejezés arra utal, hogy kívül már puha a tészta, de belül még megtartja az állagát, kicsit még kemény.
- carbonara (szénégető) spagetti,
- ragus tészta,
- paradicsomos tészta,
- cukkínis-darált húsos/baconös,
- túrós-spenótos
- babos
- zöldborsós –sonkás-tejszínes
- padlizsános
- olajbogyós-paradicsomos
- paradicsomos-tonhalas nyersen
- paradicsomos-tonhalas főzött szósz
- fokhagymás
- gricia
- cacio e pepe
- pasta del maresciallo
az alábbi alapanyagok közül néhány felhasználásával:
parmezán, paradicsomszósz, fokhagyma, olívaolaj, tokaszalonna/császárszalonna, paradicsom/paradicsomszósz, tejszín, hagyma, sonka, fokhagyma, zöldborsó, darált hús (marha, marha/sertés), brokkoli, túró, spenót, olajbogyó, padlizsán, tonhal konzerv, cukkíni
Folytatjuk!