Az olasz konyha egyik kedvelt alapanyaga a padlizsán, változatos formában készítik el.
Ennek a padlizsános tésztának egy hosszabb verziója is, a neve pasta alla Norma, ott paradicsomszószba helyezik a sült padlizsándarabokat és a végén sós reszelt túró (ne a mi túrónkra gondolj 😉 ) kerül rá.
Én most egy gyorsabb verziót írok le:
Hozzávalók:
1 db közepes padlizsán
4-5 db paradicsom
1 cikk fokhagyma
olívaolaj, só, parmezán
A kockára vágott padlizsánt pár kanál olívaolajon egy cikk fokhagymával együtt megpirítunk pár perc alatt, ha már színt kapott, adjuk hozzá a kockára vágott paradicsomot.

Ezután sózzuk, majd hagyjuk egy kicsit összeszottyadni a paradicsomokat. Ha már puhák, szétnyomkodhatjuk a fakanállal.

Tegyük az időközben kifőzött, ízlés szerint választott rövid tésztára.
Tetejére parmezán kerül.
