OLASZ
GASZTROTÚRÁK

ÚJDONSÁG! – GASZTROTÚRA TOSZKÁNÁBAN ÉS TUSCIABAN

2025. március 24-29

Olasz gasztrotúra Toszkána és Tuscia régióban

Egy különleges utazás Toszkána és Tuscia csodálatos vidékén, ahol az olasz konyha rejtelmeibe nyerhettek betekintést.

A program igazán különleges élményeket kínál, az autentikus helyismerettel rendelkező olasz anyanyelvű, de magyarul tökéletesen beszélő Stefano kalauzolásával, aki az étel mögötti történetet is megosztja az utazókkal! 🍇🍷

Részletes program 🍇

1. nap: Érkezés és Pienza felfedezése

– **Délelőtt**: Érkezés a római repülőtérre, ahol találkozunk idegenvezetőnkkel, és minibusszal elindulunk Toszkána gyönyörű vidékére.

– **Délután**: Érkezés Pienzába, amely a reneszánsz építészet egyik mintapéldája. Rövid séta a városka történelmi belvárosában, betekintést nyerve a reneszánsz kor olasz építészeti megoldásaiba.

– **Este**:Sajtkóstoló és vacsora egy autentikus olasz trattoriában. Megkóstoljuk a híres pecorino juhsajtot, friss és érlelt változatban és vacsorázunk.

– Szállás Pienzában.

(érkezéstől függően: ebéd egy helyi étteremben)

2. nap: Termálforrások és vörösbor Montepulcianoban

– **Délelőtt**: Látogatás Bagno Vignoniba központjába. Barangolás a keskeny utcácskákon, megtekintjük a „források terét”, ahol gőzölgő termálvizek törnek a felszínre. Az ebédet is itt fogyasztjuk el.

– **Kora délután**: Indulás Montepulcianoba vörösbor kóstolóra. Egy pincében megkóstoljuk a Vino Nobile di Montepulciano vörösbort. Különböző évjáratú borokat ízlelünk meg, hogy megismerjük a terroir és az időjárás hatásait az ízekre.

– **Este**: Visszatérés Pienzába, vacsora és szabad program.

3. nap: Középkori városnézés és kecskesajt Montefiasconeban

– **Délelőtt**: Utazás Viterboba (kb. 1 óra), ahol megnézzük a középkori városrészt. A macskaköves utcák és középkori épületek közt sétálva betekintést nyerünk Viterbo történelmébe és építészetébe.

– **Ebéd**: Kecskesajtkóstoló és ebéd egy gazdaságban Montefiascone közelében. Sajtkínálat: Krémes és érettebb kecskesajtok: primo sale (hasonló a gomolyához) sajttól a kecske camembert-en át a kecskeparmezánig, helyben készített mézzel és gyümölcssel.

Az ízletes kóstoló során a sajtmester részletesen bemutatja a készítés folyamatát, külön figyelmet fordítva a helyi alapanyagokra és hagyományokra.

A gazdaság tulajdonosával is találkozunk, aki mesél a kecsketartásról és a helyi sajtgyártás kihívásairól.

– **Délután**: Montefiascone városkájában egy pohár friss fehérborral zárjuk a napot és szabad program.

– **Szállás**: Viterboban vagy környékén (előzetesen eldönti a csoport, hogy egy kellemes kis városban egy 1700-as években épült, korabeli bútorokkal berendezett villában (gyönyörű park) vagy Viterboban egy szállodában szeretne megszállni).

4. nap: Civita di Bagnoregio és borkóstolás

– **Reggel**: Kirándulás Civita di Bagnoregio különleges városába, amelyet csak gyaloghídon lehet megközelíteni. Közös séta a tufasziklára épült „haldokló városban”, amely tipikus középkori közép-olaszországi városka tornyokkal.

– **Kora délután**: Ebéd és borkóstoló egy borászatban, ahol etruszk maradványok is megtekinthetők. Az ebéd a borászat házi készítésű ételeiből van összeállítva, a helyi szőlőfajtákból készült borok kíséretében. A birtok tulajdonosa mesél a borászat történetéről és a borvidék hagyományairól.

– **Délután**: Folytatjuk az elhagyott, rejtélyes városkák, mint Celleno és Montecalvello felfedezését.

– **Szállás**: Viterboban vagy környékén és szabad program.

5. nap: Olajfák árnyékában és Orvieto mesés városa

– **Délelőtt**: Olívaolaj-kóstoló és látogatás egy olajbirtokon. Az olajfák között megismerjük az olajbogyók termesztésének és feldolgozásának folyamatát. A tulajdonos bemutatja, hogyan készül az extra szűz olívaolaj, majd megkóstolhatjuk a birtok különleges olajait, amelyeket kenyérrel és friss zöldségekkel tálalnak. Az ebédet is itt fogyasztjuk el.

– **Délután**: Utazás Orvietoba, ahol a városközpontba érve megtekintjük a híres dómot és a középkori építészet műveit. Szabad program a városban, mely híres a kerámiáiról és a vaddisznó húsából készült termékeiről.

– **Este**: Búcsúvacsora étteremben, a helyi specialitásokkal, vagy pizzeriában.

6. nap: Rövid séta Rómában

– **Reggel**: A repülő indulási időpontjától függően rövid séta Róma ikonikus helyszínein. Felfedezzük a város legszebb pontjait, mielőtt kimennénk a repülőtérre.

A program díja: 1400 EUR

A díj a következőkből tevődik össze és változik a választott szállodától függően:

kóstolók díja + ebéd + vacsora költsége, cukrászda+kávé, belépők, szállás, mikrobusszal való közlekedés, reptéri transzfer, tolmácsolás. 

A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA A HELYSZÍNRE JUTÁST (REPÜLŐ/AUTÓ)

Választható szállodák Tusciaban a csoport döntése szerint:

Ha izgalmasabb éjszakákra vágytok, Viterbot javasoljuk:

2 ágyas fürdőszobás szobák reggelivel, ára kb. 40-50€/fő/éj, tehát 5 éj X 40-50 euró= 200-250€

  • Viterbo- Compasso suites / Viterbo Inn

vagy

  • Viterbo Hotel Centrale

Ha pedig csendesebb, nyugalmasabb hangulatot szeretnétek a környéken több szállás található, ezek közül egyedisége miatt Sipicciano kisvárosban javasoljuk a Villa Lais-t, amely 1725-ben épült, és valódi időutazást kínál.

A szállás ára 140 €/3 db franciaágyas szoba/éj -itt összesen 6 fő fér el, ezt a szállást inkább családoknak/összeszokott baráti társaságoknak javasoljuk, mivel 1 fürdőszoba/wc található.

!!! Amennyiben viterboi szállást választotok, azt egyénileg kell foglalni és előleget kell fizetni (természetesen segítünk az ügyintézésben). A Villa Lais-ba (Sipiccianoban) a szállást le tudjuk mi foglalni, fizetés pedig a helyszínen történik majd.

MEGOSZTOM:_