Szereted az olasz ételeket?
Kíváncsi vagy rá, hogy az olaszok mit mikor és mivel esznek?
Szeretnél valódi olasz fogásokat enni?
Olyan helyre mennél, ahol kevés a turista?

Nézzük, milyen lehetőségeid vannak:
Utazási irodával
- Gyakran 40 feletti létszámmal indulnak a társas utazások.
- A program elég sűrű, egy adott látnivalónál konkrét idő áll a rendelkezésedre.
- Meglehetősen sok emberhez kell igazodnod.
- Előfordul, hogy olyan sokan vannak az adott látnivalónál, hogy nem látod tökéletesen, nem tudod kiélvezni a látványt, vagy nem tudsz fényképezni.
- Az idegenvezető nem mindig tud melletted lenni pl. vásárlásnál vagy étkezésnél, stb.
- Belefuthatsz olyan vásárlásba, amiről kiderül, hogy nem éri meg az árát/nem erre számítottál/rossz minőség stb.
- Előfordulhat, hogy olyan ételeket kapsz, ami nem „Úristen! ez mennyire finom!”, hanem csak egy harmatgyenge, közepes turistamenü.

Magánszervezésben
- Nem ismered a környéket, ebből adódhatnak problémák.
- A közlekedés saját jármű nélkül nehézkes, saját járművel….hát??? Maradjunk annyiban, hogy nem egyszerű…kicsit pörgősebb az olasz városok forgalma.
- Nem feltétlen tudod magad megértetni, nem mindenhol beszélnek angolul.
- Esetleg kihagysz olyan látnivalókat, amelyeket érdemes lett volna megnézni, de az útikönyv/internet nem sorolta fel.
- Ha váratlan helyzet adódik, nem tudsz kihez fordulni.
- Nem biztos, hogy sikerül a legjobb helyeken enni, csalódás lehet a vége.
- Nem feltétlen ismered a helyi különlegességeket, nem tudod mit érdemes megkóstolni.
- Nem feltétlen olyan helyen vásárolsz, ahol minőségi árut kapsz.

Gasztrotúra Stefanoval
- Stefano ismeri a környéket és tökéletesen, anyanyelvi szinten beszéli a magyar nyelvet. Segít vásárlásnál, étkezésnél.
- Nem kell azon aggódnod, hogy hogyan jutsz ki a reptérről- mert ott fog várni Stefano a mikrobusszal.
- Nem kell attól tartanod, hogy milyen lesz a szállás- mert Stefano csak ellenőrzött szállást ajánl és le is foglalja.
- A kiválasztott kóstoló helyekre maguk az olaszok is járnak, nem csak a turistákat kiszolgáló helyek. Ezek minőségi szolgáltatást nyújtó családi vállalkozások, kiváló alapanyagokból készült ételekkel, minőségi italokkal.
- Olyan környéket ismerhetsz meg, amely bár közel van Rómához, mégsem ismert nagyon a magyar turisták körében.
- Nyugalmas, kényelmes tempóban járjuk végig a kóstolásokat és a városokat.
- Kevés emberhez kell igazodnod, hiszen max. 7 fővel megyünk.
- A kis létszám és a nyugodtabb ütemezés miatt nem kimerülten térsz haza, nem lesz nyomasztó utóíz az esetleges feszített tempó miatt. Mindent alaposan meg tudsz nézni, el tudsz mélyülni, nyugodtan meg tudsz kóstolni, rá tudsz kérdezni, stb.
- Maradandó, exkluzív élményben lesz részed, rengeteg kedves emléked lesz és megváltozik az olasz gasztronómiához való viszonyod.
+1. érv: ha barátokkal, családdal, kollégákkal jösztök, személyre szabott programot tudunk összeállítani aszerint, hogy mit szeretnétek látni, mit szeretnétek kóstolni.

Gasztrotúrán való részvételnek számos előnye lehet:
1. Kulturális tapasztalatok: Az adott ország gasztronómiája nagyban tükrözi annak kultúráját és történelmét. Az olasz gasztrotúra során lehetőséged nyílik megismerni az ország hagyományait, ételeit és étkezési szokásait.
2. Kulináris élvezetek: Az olasz gasztrotúra során megkóstolhatod a környék ízletes és híres ételeit, így új ízeket fedezhetsz fel, amelyeket korábban sosem tapasztaltál. Ez lehet az egyik legjobb módja annak, hogy egy ország kulináris élvezeteit felfedezd.
3. Élelmiszeripari ismeretek: Ha érdekel a gasztronómia vagy az élelmiszeripar, a gasztrotúra lehetőséget kínál arra, hogy megismerd az adott ország helyi termékeket, készítési technikáit és hagyományait, ami értékes szakmai tudást jelenthet számodra.
4. Kapcsolatteremtés helyi emberekkel: Az olaszok híresek arról, hogy könnyen teremtenek kapcsolatot, szeretnek ismerkedni, beszélgetni. A külföldiekkel szemben nyitottak. Az éttermek, piacok és élelmiszerüzletek látogatása során lehetőséged nyílik arra, hogy helyi emberekkel találkozz és beszélgess, ami segíthet abban, hogy jobban megértsd és megtapasztald az adott kultúrát.
5. Turisztikai élmények kiegészítése: Az olasz gasztrotúra kiválóan kiegészíti a hagyományos turisztikai látnivalók megtekintését, így szélesebb és gazdagabb élményeket kaphatsz az adott országban való tartózkodás során.
6. Inspiráció a saját konyhád számára: Az új ízek, receptek és étkezési szokások megismerése inspirációt nyújthat a saját konyhád számára, és új ételeket készíthetsz otthon, amelyeket az utazás során fedeztél fel. Soha többé nem fogsz úgy tekinteni az olasz ételekre, mint régen és nem csak a megszokott pizza-bolognai ragus tészta, cappuccino, stb. jelenti majd számodra az olasz gasztronómiát.
Összességében az olasz gasztrotúra egy izgalmas és élménydús módja annak, hogy felfedezd Olaszország egy régiójának kultúráját és konyháját, miközben új ízeket ismersz meg és tapasztalatokat szerzel.
