OLASZ
GASZTROTÚRÁK

Klasszikus gasztrotúra Olaszországban- Érkezés és 1. nap- Sajtkóstolás és városnézés

Közép-Olaszországi gasztrotúra 1. napja: sajtkóstolás, városnézés

0. nap

Érkezés Rómába, a Ciampino/Fiumicino repülőtérre, ott várjuk az érkezőket és indulunk Viterboba, ahol együtt vacsorázunk, ismerkedünk. Ez természetesen függ a repülőgép indulásától is. Sipicciano-i szállás és hétfői érkezés esetén hideg vacsorát fogyasztunk el, amely helyi sajtokból, szalámikból, pékáruból, olajbogyóból, stb. áll. Viterbo kb. 60 ezer lakosú város, emiatt több lehetőség van enni, szórakozni, vásárolni, stb., Sipicciano egy kisebb település, emiatt sokkal nyugodtabb, kevesebb lehetőséggel étkezésre, vásárlásra.

1. nap

Délelőtt: látogatás egy sajtkészítő családi vállalkozásnál, sajtkóstolás + ebéd. Megnézzük a kecskéket, a kiskecskéket, bepillanthatunk a sajtkészítő műhelybe. Ezután az étterem részben a helyben készített sajtokat kóstolhatjuk meg: a tányérunkon 8 féle sajtot és szintén helyben készített szalámikat kapunk. Természetesen a vegetáriánusok csak sajttálat kapnak. A sajtokon kívül még friss túrót is felszolgálnak, tehát gyakorlatilag 9 féle tejterméket ízlelhetünk meg. Az első friss, enyhén sózott sajttól haladunk a 36 hónapig érlelt kecskeparmezánig. Érdekesség, hogy a családi vállalkozás 2023-ban is elnyerte parmezánsajtjával a sajtok Oscar díját.

A helyben készült termékekből összeállított ebédet itt fogjuk elfogyasztani: előételként sült zöldségek, majd tészta (kiadós adag) és édesség. Az ebéd után egy kicsit pihenünk a kellemes kertben.

Később elindulunk Montefiasconeba, itt a programban szerepel a Rocca dei papi (pápai várrom), Szent Margit templom, a tó partján pihenünk és átmegyünk Capodimonte-ba. Itt séta a kisvárosban és a Rocca Farnese látogatása a tó felett.

Szabadidő Viterboban. Vacsora egyénileg. Viterboban megtekinthető a San Pellegrino középkori negyed és a Pápai palota, és sétálhatunk a Via Francigena zarándok út kövein.

Folyt. köv.

MEGOSZTOM:_