OLASZ
GASZTROTÚRÁK

Klasszikus gasztrotúra Olaszországban – 2. nap: Caprarola, mogyoró-, gesztenye-, stb. kóstolás

Összeszedjük az erőnket több kávé és cappuccino segítségével (ha az első nap elég kimerítőre sikerülne a kaja szempontjából), és elmegyünk Caprarolába, egy helyi gazdaságba, itt vár minket Francesca és Luc a mogyorót, gesztenyét (és még sok mindent) feldolgozó üzemben. A kapun való belépés után az etruszkok által sziklába vájt alagútba lépünk be és ott találjuk magunkat egy hatalmas gesztenyeerdőben (400 éves fák is vannak).

Az erdő egy részét bejárjuk, bebújunk egy régi föld alatti bunkerbe, megnézzük, hogy hogyan szedik a tusciai mogyorót, amelyek majd belekerülnek a Ferrero Rocher bonbonba. A konyha-laborban megkóstoljuk a friss gyümölcsleveket (100% gyümölcs, 0% cukor, 0% pektin). Ezt követően az ebédet szintén itt fogyasztjuk el: az ebéd a fúziós konyha remeke, ahol a 0 km-es termékeket használnak: mogyoróból, gesztenyéből, fügéből, erdei gyümölcsökből, zöldségekből, fűszernyövényekből készített finomságokat kapunk ebédre: mogyoró fűszerekkel, különleges lekvárok, zöldségkombinációk, sajt, szalámi, stb. Ebéd után lehetőség nyílik a helyben készült termékek megvásárlására: különleges lekvárok, fűszerek, mogyoró különböző fűszerezéssel, kenyérre kenhető krémek, sós és édes kekszek, stb.

Ebéd után Caprarolában megnézzük a Farnese palotát, mely a reneszánsz egyik legkiemelkedőbb példája és bámulatos szépségű palota. Alessandro Farnese, a későbbi III. Pál pápa építtette ezt a palotát. Az ötszög alakú erődítményt meredek falakkal, hatalmas sarokbástyákkal és vizesárokkal tervezték. Építését 1534 körül megszakították, ami egybeesett a megbízó pápai kinevezésével. A munkálatok mintegy húsz évvel később folytatódtak Alessandro Farnese bíborosnak, a pápa legidősebb unokájának köszönhetően, aki nagyapja erődjét pazar és pompás rezidenciává kívánta alakítani.

folyt. köv.

MEGOSZTOM:_